Tuesday 4 September 2018

Χρυσή Βιτζιλάκη: Μόλις ανέλαβε η πρώτη γυναίκα πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου/ The first woman Chancellor at the University of the Aegean.



Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη/ Φωτογραφία ΑΠΕ
Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη/ Φωτογραφία ΑΠΕ

Στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης του ιδρύματος από τον απερχόμενο πρύτανη Στέφανο Γκρίτζαλη στη νέα πρυτάνισσα -όπως επίσημα καθιέρωσε να αποκαλείται- καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη.
Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη και ο απερχόμενος πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης/ Φωτογραφία ΑΠΕΗ καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη και ο απερχόμενος πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης/ Φωτογραφία ΑΠΕ
Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη/ Φωτογραφία ΑΠΕΗ καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη/ Φωτογραφία ΑΠΕ
Παραλαμβάνοντας τη διοίκηση του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος του αρχιπελάγους, η Χρυσή Βιτζιλάκη, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβληθεί. Τόσο για τη διατήρηση της αξίας του ιδρύματος όσο και της θέσης του μεταξύ των ιδρυμάτων στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι η κα Βιτσιλάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εξελέγη με ποσοστό 52.5% ενώ αντίπαλός της ήταν πάλι μια γυναίκα, η κα Ελένη Θανοπούλου Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών έλαβε ποσοστό 47.5%.
Πηγή/ Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment